THE ENERGY PATH
200 Hour, Yoga Alliance Registered, Yoga Teacher Training 
THE ENERGY PATH registration fee: $100


Attending ON THE PATH workshops, the student will earn hours toward 200 Hour Yoga teacher training as well as future certification and registration. 

ON THE PATH WORKSHOPS WILL BE OFFERED MONTHLY:
Friday nights: 6PM-7:30 PM Ashtanga asana practice* (1.5 H)                                                                                                                                    

                         8PM-9PM: Lecture (1H)
Saturdays: 10:30-12:30PM Lecture (2H)
                     12:30-2:30PM Workshop (2H)
Sundays: 2PM-4PM (2H)
                      
Come when you can. Start and finish on your own schedule. 

*May attend up to 72 hours total of ashtanga yoga toward teacher training. Ashtanga Yoga is offered at the studio Monday, Wednesday, and Friday at 6PM. 

180 out of 200 Contact Hours must be completed with Energy University Yoga teacher trainers

Up to 20 Hours of Training my be completed by attending approved outside workshops such as: Yoga Journal Conference, David Swenson Workshops, Kino MacGregor Workshops, Sanskrit Workshops, Yoga Anatomy, Yoga Philosophy, Yoga History (see Krysia Maciuszko for approval of outside workshops)

As hours for ON THE PATH are completed, please submit to Krysia Maciuszko for record keeping. Each student must complete the required number of hours in each yoga subject category for registration with Yoga Alliance.  

Reference Materials for this course:
"The Primary Series" by David Swenson 
"Light on Yoga" by B.K.S. Iyengar 
"Light on the Yoga Sutras of Patanjali" by B.K.S. Iyengar 
"Bhagavad Gita" translated by Stephen Mitchell ​​

Scholarships or discounts are not applicable to this program. 
Disclaimer: If you are unable to attend a certain lecture topic, you may have to wait until the following year when the topic is taught a second time. 

 








PATH TO NIRVANA

Energy University 300 H YTT Starts this October 13, 2017

Within this 300 Hour Yoga Teacher training, there will be 30 weekends, consisting of 10 hours each, that yoga teachers with previous 200 hour certification can participate in as continuing education. After completing the 300 hours of Teacher Training at the advanced level, the yoga student will be eligible to register with Yoga Alliance at the 500 Hour level.

Please note: Participants must have completed a 200 H Yoga Teacher Training before participating in a module. Instructors will assume that all participants have a basic understanding of how to teach a yoga class and the content of each module is specifically designed to improve teaching abilities as well as increase knowledge.

Required texts (In addition to the previous texts from 200 H YTT):
“The Language of Yoga” by Nicolai Bachman
“Astanga Yoga as It Is” by Matthew Sweeney

​​ON THE PATH WORKSHOPS WILL BE OFFERED TWICE A MONTH:
Friday nights: 6PM-7:30 PM Ashtanga asana practice* (1.5 H)
8PM-9PM: Lecture (1H)
Saturdays: 10:30-12:30PM Lecture (2H)
12:30-2:30PM Workshop (2H)
Sundays: 2PM-4PM Lecture (2H)

                 4:30-6PM Asana Practice (1.5 H)

 up to 30 Ashtanga Classes count (45 Hours)
 up to 30 Flow Classes count (45 Hours) 

Start on your own time, finish on your own time, come when you can. Flexible schedule design for busy adults going back to school.
Registration for this program is ongoing

$100 REGISTRATION FEE to get started
Click here to register